În poze și foarte scurte descrieri.
Revelionul l-am petrecut acasă, cu prietenii noști, dar asta nu înseamnă că am pregătit singură totul, ci, așa cum facem des la întîlnirile noastre, am stabilit să facem fiecare cîte ceva și să le reunim într-o relativă armonie pe masa de Revelion.
Masa, în aspectul general, e foarte-foarte simplă și nepretențioasă. De fiecare dată cînd organizez o masă îmi propun ca pînă ”data viitoare” să îmi iau și eu niște tacîmuri, niște porțelanuri, chestii de-astea de mese pretențioase, dar uit repede și tot cu astea ”defilez”, adică farfuriile și tacîmurile de zi cu zi.
Acum detalii. Plăcinta cu carne de vită și ciuperci, făcută de Roxana – rămîne să îi cerem insistent să pună rețeta pe blogul ei, e un deliciu… carne de vită aromată cu mentă, piperată, foarte bună. Rețeta o cer că poate vrea cineva s-o facă, eu nu mă apuc niciodată să fac ce face ea, ar fi inutil cînd ea le face așa de bine.
Brînze diverse amestecate și topite, tehnologia am mai descris-o în postarea asta.
S-au mîncat cu niște ”biscuiți de casă” cu semințe, achiziționați de la Magazinul de Cafea din Tomis III.
Creveți la grătar, aduși gata făcuți de Roxana. Se fac pe sare de mare într-o tigaie sau pe o tablă încinsă, apoi se scot pe o farfurie și se stropesc cu ulei de măsline.
Niște brînze, adică un cașcaval normal și o brînză libaneză împletită, aici tăiată, că nu s-a lăsat desfăcută prea ușor din firele alea.
Mezeluri spaniolești și… slăninuță afumată românească.
Cu ceapă roșie…
Cam astea au fost aperitivele, consumate în tihnă pînă la miezul nopții.
După ce am trecut cu artificii și șampanie în noul an, am trecut și la friptură, care a constat dintr-un mult-dorit-de-realizat Beef Wellington, preparat căruia îi voi dedica o postare specială, sper. A fost dorința mea să-l fac de cînd am văzut prima dată rețeta, am făcut-o acum pentru prima dată și am fost foarte încîntată de rezultat.
Garnitura a fost de broccoli simplu preparat, fiert al dente și cu un cub de unt deasupra. Doar o poză cu secțiunea, pînă vine postarea dedicată, o să-l laud acolo pe măsură.
Salată de fenicul cu portocală și ceapă roșie, un deliciu ”împrumutat” de la Stella.
Chiar am stat să dezpielițez portocala ca la carte, nu m-am crezut în stare de așa răbdare.
Servită în farfurie, cu garnitură, sos și salată.
S-a băut vin de Murfatlar, Sable Noble și 3 Hectare. Și altele, nepozate, cum ar fi bere, vodka…
Deserturile: tort de bezea cu cremă de lămîie, făcut de mine, cel cu decorul abstract din boabe de rodie, în lipsă de altă inspirație. Alături, niște tarte de la cofetărie, la cererea copiilor.
Secțiunea tortului, nu se vede el foarte bine, dar e delicios.
Și brownies făcute de Roxana.
O căsuță de turtă dulce pentru copii, prima pe care am făcut-o vreodată, trebuie să recunosc că asamblarea a fost destul de dificilă, restul -peretii și acoperișul – sînt luate de-a gata de la Ikea.
Vinul pentru desert, un ”vin de gheață” de care mi-am dorit de mult timp să beau.
Narghilea, cafea, muzică, dans și veselie…
Cam ăsta a fost Revelionul nostru. La mulți ani, să avem cu toții un an minunat!
La multi ani! la fel un an frumos cu multe realizari! si din ce in ce mai multe prezentari de bunatati gastronomice!
Multumim! Un an bun, cu multe plimbari, gratare, aer curat si voie-buna!