Cu deloc sau scurte descrieri…
La sărbătoarea recoltei și a vinului dobrogean – un tîrg de toamnă.
Un fast food cu preparate la ceaun.
Niște cîrnați de oaie și de porc și vită achiziționați din tîrg.
Pastramă de berbecuț de Baia – Tulcea, luată de la o măcelărie din Piața Griviței, bucătărită la mine acasă; de fapt, o pulpă întreagă de berbecuț, dezosată și ținută cîteva zile bune într-un baiț cu diverse condimente.
Întinsă arăta așa:
În oala de lut, cu vin roșu (cabernet) și atît.
După vreo 2 ore.
Secționată.
Mămăliga.
Bucățită în farfurie, împreună cu mămăliga.
Un pahar de must pe care doar l-am gustat, nu mi-a plăcut și nu l-am băut la pastramă, am preferat un vin roșu dulce.
Mustărie în Constanța, Casa Constanța – pe Tomis la intersecție cu Sulmona, spre Piața Ovidiu.
Și meniul afișat afară.
Un restaurant tot spre Piața Ovidiu, La Ana și Ion.
Cu meniul aferent afară.
Sarailii și kobete făcute cu ocazia Bairamului de niște turcoaice din Osmancea.
Și baclavalele aferente, tot din Osmancea.
Și o prăjitură cu prune, făcută de prietena mea, Monica.