Am găsit pe net o rețetă care mi s-a părut tare apetisantă și foarte potrivită cu perioada asta de an, cînd dovlecii sînt vedete. Preparatul se numește pumpkin chili, iar rețeta originală o găsiți aici.
Eu am adaptat-o puțin și a ieșit asta (poza finală am făcut-o cu un aparat de fotografiat adevărat, restul sînt făcute cu telefonul…)
Frînturi din pregătire. Ingredientele: dovleac, o gutuie (adăugată de la mine putere, nu apare în rețeta originală, dar mi s-a părut o idee bună și chiar a fost), cîțiva cartofiori (în loc de napi), un ardei roșu și unul galben, o ceapă, o căpățînă de usturoi, o conservă de fasole roșie (kidney) și o conservă de porumb boabe. Mai sînt necesare condimente: un ardei chili măcinat, scorțișoară și coriandru boabe (am pus eu).
În niște unt topit amestecat cu ulei de măsline pe care le-am încălzit pe foc, am pus 2 linguri de mălai și le-am lăsat vreo 2 minute să sfirîie acolo… lingura aia trîntită acolo nu e vreun secret culinar, a căzut pur și simplu că era largă cratița și n-am stat s-o scot cînd am făcut poza, am înlocuit-o apoi cu o lingură de lemn.
Am adăugat deodată toate ingredientele proaspete tăiate cuburi sau felii, după caz.
Am lăsat cîteva minuțele pe foc, amestecînd des, apoi am adăugat suc de roșii, de fapt roșii pasate de la Olympia și niște sare.
Am lăsat la fiert pînă și-au mai lăsat și sucul propriu fiecare componentă, apoi, cînd erau aproape fierte toate, adică înmuiate, am adăugat fasolea și porumbul (după ce am scurs apa din conserve), și am lăsat la fiert încă aproximatix o oră.
Aproape de final am adăugat condimentele proaspăt mojarate: ardeiul chili, scorțișoara și coriandrul boabe.
Și gata, asta e finalul. Am servit-o, după cum se vede în prima poză, cu niște fire de chives tocate deasupra pentru impresia artistică.
Recomand călduros rețeta, originală sau adaptată.
Pana acum am mancat doar dovleac copt, o sa incerc si eu reteta asta, multumesc.